Правоохоронці затримали двох співмешканців, які обікрали киянина та заволоділи його автівкою. Про це 26 липня повідомили в поліції Києва.

До поліції Києва звернувся 49-річний киянин та повідомив про те, що на вулиці Вінницькій невідомі обікрали його квартиру. Окрім цього, наступного дня потерпілий виявив, що з паркувального майданчика зник ще й його автомобіль Toyota. 

Оперативники переглянули камери відеонагляду та встановили, що до викрадення речей причетні чоловік та жінка, які мешкають на території Солом’янського району. З’ясувалось, що поки господар оселі спав зловмисники проникли до помешкання та викрали мобільні телефони, документи та інші речі потерпілого. Окрім особистих речей киянина, фігуранти прихопили із собою ключі та документи на транспортний засіб і вирішили покататись на викраденій автівці, однак пробили колесо та покинули її. 

Працівники поліції затримали зловмисників. У ході проведення обшуку за місцем мешкання виявили у них викрадені речі з квартири потерпілого, а також речі та інструменти, які знаходились у автомобілі. Слідчі з’ясували, що затримані - раніше не судимі місцеві мешканці 1984 та 1987 років народження.

Відкрито кримінальне провадженні за ч. 4 ст. 185 – крадіжка з квартири, вчинена в умовах воєнного стану, ч. 4 ст. 185 – крадіжка з автомобіля, вчинена в умовах воєнного стану та ч. 3 ст. 289 – незаконне заволодіння транспортним засобом Кримінального кодексу України. Правопорушникам загрожує до дванадцяти років ув’язнення.

Також столичні правоохоронці затримали раніше судимого чоловіка за вчинення квартирної крадіжки. До чергової частини Солом’янського управління поліції надійшло повідомлення від 22-річної мешканки району про те, що вночі невідомий викрав її речі та речі подруги із квартири на вулиці Василенка. Працівники поліції переглянули камери відеонагляду та встановили, що до вчинення правопорушення причетний раніше судимий мешканець столиці. Оперативники розшукали зловмисника та у ході перевірки оселі виявили у нього викрадені сумки із мобільними телефонами та документами потерпілих. Був затриманий уродженець Луганської області 1989 року народження, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжок та злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних речовин.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України - крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану та направив клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.