СБУ викрила п’ятьох колаборантів, які допомагають ворогу на тимчасово окупованих територіях. Про це повідомили на сторінці СБУ у Києві та Київській області.

Зокрема, слідчі СБУ повідомили про підозру колишній директорці “Центру надання соціальних послуг” Кремінської міської ради, яка в умовах воєнного часу перейшла на бік ворога. Підозрювана працює в окупаційній адміністрації. 

Ще одна підозрювана добровільно обійняла незаконну посаду заступника начальника управління праці та соцзахисту населення адміністрації Сватівського району ЛНР.

СБУ задокументувала, що 47-річна мешканка окупованого Луганська очолила незаконну установу митний пост Мілове.

Перед законом постане банкір, який за пропозицією військових РФ очолив відділення незаконної фінансової установи у селищі Біловодськ. Він виконує накази щодо запровадження на тимчасово окупованій території рубльової зони.

СБУ зібрала доказову базу щодо злочинної діяльності громадянина, який обіймає незаконну посаду заступника прокурора Марківського району. Задокументовано, що 34-річний уродженець РФ, який мешкав у тимчасово окупованому Луганську, добровільно обійняв цю посаду.

Стосовно усіх цих осіб СБУ проводить досудове розслідування за статтею 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу. Підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі.