Заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петро Пантелеєв зазначив, що у Києві продовжують роботу з демонтажу МАФів біля станцій метрополітену та в інших місцях, де того вимагають безпекові норми та відповідне рішення Ради оборони міста Києва. Із початку 2023 року від киян надійшло майже 3 тисячі звернень і зауважень щодо розміщених МАФів, а також накопиченого ними сміття на території.

Про це стало відомо з повідомлення пресслужби КМДА.

У КМДА наголосили, що існує суспільний запит на те, щоб звільнити від сторонніх надбудов столицю і, крім станцій метрополітену, це стосується і місць, де проходять інженерні мережі: автошляхи, тротуари, зелені території та об’єкти інфраструктури. 

"Однак має бути баланс інтересів між запитом громадськості та представниками підприємницької сфери, для чого працює відповідна комісія, куди приходять з аргументами підприємці, і в умовах конструктивної дискусії встановлюється компромісне рішення", – пояснили у КМДА.

У пресслужбі зазначили, що після демонтажу території облаштовуються як громадські простори із зеленими зонами. 

Крім того, у пресслужбі нагадали, що рішення Ради оборони міста Києва спрямоване на те, щоб входи до станцій метрополітену були вільними – поспішаючи, у людей не має бути перепон на шляху до укриття. На шести станціях метро тимчасові споруди вже демонтовані.