Внаслідок російської атаки на Київщину в регіоні зафиксовано пошкодження інфраструктурних об’єктів та приватних будинків. Як повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко, вночі та вранці 26 серпня ворог масовано атакував область ракетами та ударними дронами.

За його даними, пошкодження приватних будинків внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей зафіксовано в 4 районах області. Є пошкодження також інфраструктурних об’єктів.

Внаслідок обстрілу в одному з районів області поранену людину: її доправлено до одного з районних медзакладів для надання необхідної допомоги.

В Офісі Генерального прокурору розповіли, що ціллю ворога були об'єкти критичної інфраструктури регіону. Чергові воєнні злочини військовослужбовців російських збройних сил документують слідчі, прокурори та експерти. За фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України) розпочато досудове розслідування.

Руслан Кравченко зазначив, що на Київщині за розпорядженням Укренерго введені екстрені відключення світла, тож він доручив районам та громадам розгорнути Пункти незламності, щоб люди мали де підзарядити телефони. У Києві також прийнято рішення щодо розгортання Пунктів незламності у зв’язку із складною оперативною ситуацією в енергетичному секторі.