У столиці перед судом постане адвокат, котрий вимагав неправомірну вигоду за вплив на патрульних поліцейських. Свої протиправні дії зловмисник оцінив у 77 тисяч гривень. Про це 26 серпня повідомили в поліції Києва. 

Подія сталась у червні 2022 року. Тоді співробітники Голосіївського управління поліції спільно з працівниками управління стратегічних розслідувань у місті Києві викрили адвоката, який вимагав кошти. Правоохоронці з’ясували, що за юридичною консультацією до правозахисника звернулась жінка водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння та щодо якого був складений адміністративний протокол. У ході бесіди з громадянкою по справі, юрист вимагав у неї сплатити йому 77 тисяч гривень для впливу на патрульних. У разі відмови від сплати коштів погрожував тим, що автомобіль заберуть на потреби ЗСУ та позбавлять чоловіка права керування транспортними засобами.

Поліцейські територіального підрозділу затримали 38-річного порушника під час отримання частини грошей. Розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди. На час слідства суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Порушнику загрожує до восьми років позбавлення волі із конфіскацією майна.