Столичні слідчі повідомили про підозру двом посадовцям у службовій недбалості та зловживанні службовим становищем. Внаслідок їх протиправних дій територіальній громаді міста Києва завдано збитків на понад 200 тисяч гривень. Відповідна інформація розміщена на сайті поліції Києва.

Двоє чиновників підозрюються у службовій недбалості та зловживанні службовим становищем щодо незаконного звільнення від орендної плати громадської організації. Поліцейські за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва викрили злочинну діяльність директора департаменту та його підлеглого. Як розповів слідчий Шевченківського управління поліції Роман Грищенко,  правоохоронці з’ясували, що між установою комунальної власності міста Києва та громадською організацією був укладений договір про передачу в оренду комунального приміщення на вулиці Івана Франка.
Досудовим розслідуванням встановлено, що один із посадовців маючи досвід роботи на державній службі, будучи службовою особою, зловживаючи своїм службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди, звільнив громадську організацію від орендної сплати без законних на те підстав. Внаслідок їх протиправних дій територіальній громаді міста Києва завдано збитків на понад 200 тисяч гривень.

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 - зловживання владою або службовим становищем, ч. 1 ст. 367 - службова недбалість Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі від двох до п'яти років.