Київ розірвав договори із деякими приватними перевізниками. Про це повідомив заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури Валентин Кульбако в ефірі телеканалу "Київ".

"Ми взялися за перевірки виконання інвестиційних зобов'язань, і за результатами цих перевірок було встановлено, що три перевізники взагалі не виконали інвестиційні зобов'язання. Тобто вони здійснювали перевезення на маршрутах 187, 201, 408, 427, 437 і 497К застарілим рухомим складом, що не відповідає норм безпеки, ні норм екологічності", - зазначив чиновник.

Він підкреслив, що саме відповідно до результатів цих перевірок з ними було розірвано договори та скориговано маршрутну мережу, зокрема, дещо змінено маршрути комунального перевізника "Київпастранс", який дублював маршрути приватників.

"Було внесено зміни до тролейбусного маршруту №36 та автобусного маршруту №97К, щоб вони повною мірою могли обслуговувати тих пасажирів, які користувалися послугами приватних перевізників. Було збільшено кількість на цих маршрутах тролейбусів та автобусів, сучасних низькопідлогових і на сьогодні це як сигнал для всіх інших перевізників сумлінно ставитись до своїх обов'язків", - сказав Кульбако.

У Києві під час повітряної тривоги маршрутки мають зупинятися та висаджувати пасажирів. Департамент транспорту КМДА отримав вказівку про підготовку QR-кодів на зупинках, щоб з телефону можна було зчитувати інформацію про розташування найближчих укриттів.