У Гостомелі на Київщині коштом Президентської програми UNITED24 відновили зруйнований росіянами будинок. Про це повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

П'ятиповерховий будинок по вул. Рекунова, 1 в Гостомелі був зруйнований росіянами у березні 2022 року. Під час артилерійського обстрілу було повністю знищено секцію в одному з під’їздів, зруйновано вщент 9 квартир. Крім того, в будинку були пошкоджені стіни, покрівля, вибиті вікна та двері, фасади, з ладу виведено систему опалення та всі інженерні мережі.

Відбудова будинку стартувала у травні 2023 року. За цей час повністю відновили 9 квартир, стіни та внутрішні перегородки, відремонтували під’їзди та місця загального користування, утеплили горище, облаштували нову покрівлю з вентиляцією та водостоками, замінили вікна, двері, балкони, де була потреба - відремонтували квартири. Дитячий майданчик біля будинку допоміг відновити власним коштом операційний директор фонду GEM Андрій Негрич.

Після відновлення у будинок повернуться до своїх осель 300 його мешканців.

Руслан Кравченко зазначив, що це 4-й будинок, введений в експлуатацію за програмою UNITED24. Загалом сьогодні в рамках програми на Київщині відновлюють 18 багатоквартирних будинків. Додому зможуть повернутися понад 4 тис. людей, які через російських окупантів втратили свої оселі. Крім того, коштом UNITED24 відбудовують 3 школи у Броварському та Вишгородському районах.