Слідчі столичної поліції завершили досудове розслідування відносно чоловіка, який організував незаконний перетин кордону. Про це повідомили в поліції Києва.

Слідчі Солом’янського управління поліції викрили 21-річного уродженця Донецької області, який  займався підробкою документів для подальшого перетину державного кордону військовозобов’язаним чоловікам.

Правоохоронці з’ясували, що правопорушник разом зі спільником організував злочину схему безперешкодного перетину кордону України. Через телеграм-канали чоловік підшукував клієнтів, які бажають придбати підроблені документи та за 800 доларів США виготовляв тимчасові посвідчення військовозобов’язаних і довідки військово-лікарської комісії щодо непридатності для проходження служби, які надавали можливість чоловікам призовного віку відстрочки від мобілізації. На час слідства суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Досудове розслідування завершено та матеріали кримінального провадження разом із обвинувальним актом направлено до суду для розгляду справи по суті. Фігуранту загрожує позбавлення волі на строк до дев'яти років.