Правоохоронці повідомили про підозру крадійці–рецидивістці у скоєнні двох епізодів злочинів. Відповідна інформація розміщена на сайті поліції Києва.

До чергової частини Деснянського управління поліції надійшло повідомлення про крадіжку речей у вихователів дитячого садка на проспекті Маяковського. Правоохоронці з’ясували, що невідома особа проникла до приміщення навчального закладу і викрала дві жіночі сумки.

Як розповіла старша слідча Деснянського управління поліції Ніна Головська, оперативники викрили зловмисницю, а слідчі встановили її причетність ще до одного аналогічного злочину.

“Провівши комплекс оперативно-розшукових заходів, ми встановили місцеперебування підозрюваної та затримали її.  Під час перевірки у неї вилучили речові докази. Крім того, у ході слідчих дій ми довели її причетність до вчинення крадіжки рюкзака з приміщення лікарняного закладу на вулиці Драйзера”, - повідомили в поліції.

Зібравши усі необхідні докази працівники поліції затримали фігурантку. Правопорушниця – киянка 1979 року народження, яка з 2009 року вісім разів притягувалася до кримінальної відповідальності.

Слідчі Деснянського управління поліції за погодженням із окружною прокуратурою повідомили жінці про підозру у скоєнні двох злочинів, передбачених ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Судом жінці обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 130 000 гривень. 
 

Також впродовж минулого тижня, з 18 до 24 липня, столичні оперативники затримали 28 осіб за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів. Переважна більшість скоєних правопорушень – це умисні тяжкі тілесні ушкодження, крадіжки, грабежі, розбої, шахрайства та хуліганство. Під особливою увагою правоохоронців – злочини майнової спрямованості, аби максимально знизити рівень злочинності за цим напрямком.

Крім того, столичні оперативники займаються пошуком безвісно зниклих осіб. За минулий тиждень поліцейські знайшли 112 безвісно зниклих громадянина та відновили з ними зв'язок. Разом з тим, поліцейські здійснюють оперативно-розшукові заходи з виявлення та ідентифікації тіл загиблих – встановлено 12 осіб.