Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно військово рф, який вбив жителя Ірпеня, у якого при собі не було документів. Про це повідомляє пресслужба ГУ Нацполіції України.

Відомо, що командир 31 окремої десантно-штурмової бригади повітряно-десантних військ ЗС РФ під час тимчасової окупації Київської області вбив місцевого жителя, у якого при собі не було документів. Окрім цього, у березні 2022 року окупант брав участь в фізичному та психологічному насильстві до беззахисних людей, а також перевірках та допитах.

"Поліцейські встановили, що російські військові під час обходу житлового комплексу виявили в одній із квартир місцевого мешканця. Окупанти вивели чоловіка на вулицю, почали перевіряти наявність татуювань або шрамів. У нього не було при собі документів, тож командир його розстріляв. Сусіди знайшли тіло вбитого наступного ранку та поховали у парку біля будинку", - розповіли в поліції.

Обвинувачений акт щодо російського військового передано до суду. За ч. 1, 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) КК України йому загрожує позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі.