Бельгійська вівчарка малінуа на службі в поліції менше року, однак вже має досягнення з пошуку наркотичних засобів. Разом з кінологом Віталієм Литвином, службова собака виявила кілограмовий пакунок з кокаїном у сидінні автомобіля та тим самим допомогла викрити наркоділка. столична поліцейська собака чейз отримала нагороду на церемонії «чотирилапі захисники»

Днями у Києві за ініціативи громадської організації «Кінологічна спілка України» відбувся захід з нагородження кінологів та службових собак, які беруть активну участь у бойових діях, органів державної влади сектору безпеки та оборони України.

Серед нагороджених були поліцейські–кінологи зі службовими собаками з Донецької, Хмельницької областей та столиці. Загалом серед нагороджених – 23 службових собаки з різних органів безпеки та оборони.

Так, бельгійська вівчарка малінуа Чейз, яка несе службу у кінологічному центрі поліції Києва, отримала нагороду в номінації «Пошук наркотичних засобів». Разом з кінологом - заступником начальника кінологічного центру столичної поліції Віталієм Литвином, службова собака виявила кілограмовий пакунок з кокаїном у сидінні автомобіля та тим самим допомогла викрити наркоділка. столична поліцейська собака чейз отримала нагороду на церемонії «чотирилапі захисники»

«Чейз всього 2 роки, з яких майже рік вона служить у поліції. Вона дуже витривала собака, легко вчиться та піддається дресируванням. Я постійно навчаю її шукати різні наркотичні речовини, адже собака сприймає це як гру, після якої отримує смаколик та похвалу - це вона дуже полюбляє», - поліції Віталій Литвин.