Поліція Київської області отримала від представників ТЦК 6 тисяч повідомлень щодо можливих ухилянтів від мобілізації. Про це заявив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов у п'ятницю, 23 червня, в ефірі телемарафону.

"Станом на сьогодні від ТЦК ми отримали 6 тисяч повідомлень щодо осіб, які на їхню думку, ухиляються від загальної мобілізації. Місцезнаходження 900 з них вже встановлено, і вони приведені до відповідних посадових осіб територіальних центрів комплектування", - зазначив він.

За словами Нєбитова, цифра в 6 тисяч за заявками від ТЦК не обов'язково означає точну кількість осіб, які ухиляються від мобілізації. Він зазначив, що причини того, що люди, які отримали повістку і не з'явилися, або навпаки, не отримали її, можуть бути різними, наприклад, у зв'язку з тим, що вони тимчасово проживають за іншим місцем проживання.

"Тому, звичайно, поліція підходить до цього виважено. Але нагадаю, що за ухилення від мобілізації передбачена адміністративна відповідальність, і уповноважені посадові особи з ТЦК складають подібні протоколи. На сьогодні їх 1700", - проінформував начальник поліції Київської області.

Дарницький райсуд засудив адміністратора Telegram-каналу "Повістки" до п'яти років позбавлення волі (і двох років випробувального терміну) за розголошення інформації про місця роботи військкомів. Йому визначили провину за статтею 114-1 Кримінального кодексу - перешкоджання законній роботі Збройних сил. Подробиці - за посиланням.