У столиці спіймали порушників, які привозили з-за кордону фальсифіковані медприпарати онкологічної групи і розповсюджували їх на території Києва та інших міст. Про це повідомили в Офісі Генпрокурора.

За інформацією правоохоронців, вартість ліків становила 46,5 тис грн за упаковання. Замовлення приймали через онлайн форму аптеки та доставляли товар покупцю.

За результатами дослідження зразків препарату виробником, встановлено, що він є фальсифікованим. Крім того, висновком експерта підтверджено, що паковання препарату не відповідає зразку оригінального лікарського засобу.

Правоохоронці провели обшуки у причетних осіб, за місцями зберігання лікарських препаратів й в аптеках.

"Вилучено значну кількість медичних препаратів, які містять візуальні ознаки фальсифікації, сертифікати якості лікарських засобів невідомого походження, чорнові записи, грошові кошти, комп’ютерну техніку, мобільні телефони", - йдеться в повідомленні.

Також під час обшуків правоохоронці знайшли значну кількість лікарських препаратів російського та білоруського виробництва, щодо яких відсутній дозвіл на розповсюдження на території України. Зразки "ліків" будуть направлені на експертизу.

Двом особам повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.