До поліції Києва на спецлінію 102 надійшло повідомлення від місцевого мешканця про те, що невідома жінка викрала гроші у його 80-річного тестя. Заявник розповів, що родич сам запросив до квартири незнайомку, щоб вона зігрілась. Після візиту гості з квартири зникло 5 250 доларів США та 94 000 гривень. Правоохоронці задокументували злочин та розпочали пошук зловмисниці.

Провівши низку розшукових заходів, співробітники управління карного розшуку спільно з оперативниками відділу поліції № 2 територіального підрозділу та за аналітичної підтримки фахівців управління кримінального аналізу встановили особу причетну до злочину. Порушницею виявилась 47-річна уродженка Київщини.

Жінка під час візиту до пенсіонера викрала з квартири 5 250 доларів США та 94 000 гривень. Під час невідкладного обшуку за місцем проживання підозрюваної правоохоронці вилучили речові докази, а саме майже всю викрадену суму. Понад 30 000 гривень зловмисниця встигла витратити на власні потреби.

За цим фактом слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Наразі слідчі під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури міста Києва повідомили фігурантці про підозру у скоєнні злочину. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Крім цього, поліцейські перевіряють жінку на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території столиці. Триває досудове розслідування.