Три основних оператори мобільного звʼязку встановили генератори та батареї на своїх базових станціях.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна повідомив Петро Пантелеєв, заступник голови Київської міської державної адміністрації.

«Загалом по звʼязку ми ставимо умову про те, щоб GSM, звичайний звʼязок, зберігався. Якщо казати про інтернет-звʼязок, то коли йде знеструмлення, люди втрачають інтернет вдома, всі користуються мобільним інтернетом, і він теж перевантажується, і ми це розуміємо. Тому завдання для кожного оператора це те, щоб у на безперебійний був GSM-звʼязок по місту під час відключень, і ті резервні елементи живлення, які встановлені, щоб вони працювали, щоб підвозили своєчасно пальне, перенаправляли, обслуговували, і щоб ми не втрачали звʼязок, принаймні GSM», — зазначив Петро Пантелеєв.

Він розповів, що під час відключень електроенергії, двічі на день моніторять рівень звʼязку за визначеними показниками. Ситуацію контролюють спільно з операторами.

Щодо можливих тривалих відключень електроенергії, за словами Петра Пантелеєва, в столиці провели підготовку до різних сценаріїв. Зокрема забезпечили резервні джерела живлення для критичної інфраструктури міста. Вдвічі збільшили кількість мобільних пересувних котелень для опалення лікарень, пологових будинків, закладів, де необхідне тепло.

Також столичні фахівці перевірили систему автономного бюветного водопостачання й нині під кожен бювет заготовлені генератори і відповідні бригади людей, які їх підключатимуть.