29 жовтня на сцені Національної опери України, в межах проєкту «Fortress» відбудеться прем’єрний показ двох сучасних балетних вистав «Кассандра» та «Мойсей», натхненних геніальними драматичними творами Лесі Українки та Івана Франка.

Це вже друга за рік прем’єра молодої талановитої української балетмейстерки-постановниці, засновниці й керівниці OSDC Dance Theater Олесі Шляхтич.

За її словами, проєкт «Fortress» є символом культурного відродження в умовах війни, а літературні твори двох видатних корифеїв-класиків отримують нову силу та актуальність у воєнних реаліях нашого сьогодення, закликаючи суспільство до об’єднання та відстоювання українських цінностей.

«Це не лише візуальне мистецтво, а й емоційне переживання, що закликає до спротиву агресії та підіймає настрій і впевненість у перемозі. За допомогою ультрасучасної пластики, технологічних інновацій у сценографії й костюмах ми хочемо продемонструвати новий погляд на бойовий дух українців під час війни та незламну силу України», — стверджує постановниця.