Правоохоронці викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, який спільно з оцінювачами та службовими особами Департаменту комунальної власності столиці приватизували нерухоме майно за заниженою вартістю.  

Злочинну схему фігурантів викрили поліцейські Солом’янського управління поліції спільно з працівниками Служби безпеки України та за процесуального керівництва окружної прокуратури.

В рамках досудового розслідування правоохоронці з'ясували, що у липні 2017 року у директора товариства з обмеженою відповідальністю виник злочинний умисел щодо привласнення нерухомого майна комунальної власності територіальної громади м. Києва. Залучившись підтримкою посібників - оцінювачів майна, останній скерував на адресу Департаменту комунальної власності звіт про оцінку об’єкта нерухомості, де умисно зазначив занижену оціночну вартість орендованих ділянок. А саме вказав недостовірні відомості про фактичну кількість ділянок оціночного об’єкту - тенісних кортів. Замість наявних 13 зазначив лише 9, а також занизив сам коефіцієнт вартості об’єктів.

У подальшому у змові з посадовими особами Департаменту комунальної власності був оформлений договір купівлі-продажу вищезазначеного комунального майна територіальної громади міста Києва за заниженою ринковою вартістю, а саме за 15 млн грн без ПДВ. 

Таким чином загальна сума збитків склала 47 млн. гривень без ПДВ.

На теперішній час п’ятьом фігурантам вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. ч.5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України- пособництво та привласнення чужого майна, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах; ч. 2 ст. 367  Кримінального кодексу України- службова недбалість, що полягає у  невиконанні службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки громадським інтересам.

Досудове розслідування триває.