Оперативний штаб Ради оборони Київської області з метою забезпечення безпеки громадян під час проведення заходів із нагоди Дня Державного Прапора 23 серпня та святкування 31-ої річниці Незалежності України 24 серпня заборонив проведення будь-яких масових заходів. Про це повідомили у Київській обласній державній адміністрації.

Рекомендовано змінити час проведення заходу з підняття Державного прапора від традиційного – перенести з 9:00 на інший час.

Усі урочистості до Дня Державного Прапора та Дня Незалежності варто провести з обмеженою кількістю людей напередодні 23-24 серпня. При підготовці до проведення заходів необхідно передбачити можливість укриття учасників у захисних спорудах цивільного захисту. Потрібно уникати масових скупчень людей у ході проведення заходів та дотримуватись вимог комендантської години й сигналів повітряної тривоги.

Рішенням Ради оборони Київської області затверджений Алгоритм дій за сигналами оповіщення “Увага всім” та “Повітряна тривога”. Документ містить інформацію про підготовчі заходи та порядок дій громадян у разі оголошення повітряної тривоги.