Правоохоронці затримали посадовців “Київпастрансу” та їхніх спільників за вимагання відкату. Кошти фігуранти вимагали з субпідрядної організації за можливість проведення робіт з реконструкції трамвайних колій. Про це повідомили 23 серпня в поліції Києва.

Припинили корупційну схему, встановили її організатора та учасників оперативники управління стратегічних розслідувань в Києві. 

Організував її начальник структурного підрозділу комунального підприємства, залучивши свого заступника - керівника відділу - та  двох спільників. Відповідно до розробленої схем, під час проведення тендерів на виконання певних робіт заздалегідь прописали умови під підконтрольне товариство, спеціально створене під цей проект. Надалі з ним уклали договір на проведення робіт з реконструкції трамвайних колій загальною вартістю 400 млн грн.

У зв’язку з тим, що фіктивний підрядник не мав змоги виконувати роботи, посадовці вирішили залучити субпідрядника, уклавши з ним договір. Однак для того, щоб отримати кошти за виконані роботи, представники субпідрядної організації повинні були віддати 10 відсотків відкату. У разі сплати коштів також би отримали допуск до будівельних робіт на інших об'єктах.

19 серпня поліцейські затримали фігурантів після отримання 600 000 гривень. Серед затриманих – двоє посадовців комунального підприємства “Київпастранс”, директор підрядної фірми та посередник.

Всім затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Встановлюються особи, які також можуть бути причетні до корупційної схеми.