Київ очолив рейтинг українських міст за кількістю перейменованих топонімічних об'єктів за останній рік. Про це йдеться в дослідженні Transparency International Ukraine.

Результати дослідження свідчать про те, що процес дерусифікації і декомунізації в українських містах йде досить активно.

"Місцева влада і жителі усвідомили необхідність відмови від використання назв міських об'єктів, пов'язаних з державою-агресором", - відзначили в Transparency International Ukraine.

Як повідомив заступник міського голови, секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, у столиці вже перейменовано 237 міських об'єктів. Зокрема, міська влада відмовилася від російських назв столичної топоніміки, при цьому увічнюючи події української історії та її героїв.

Зокрема, на карті міста з'явилися вулиці, провулки, бульвари, проспекти і площі, в назвах яких - імена людей, які боролися за Україну, відстоювали права і свободи українського народу.

Володимир Бондаренко додав, що незабаром у Києві будуть перейменовані станції метро, а понад 30 міським об'єктам повернуть історичні назви.