До чергової частини Дарницького управління поліції протягом двох діб надходили заяви про крадіжки від мешканців одного з багатоквартирних будинків.

Для встановлення обставин події та документування правопорушень на місце крадіжок виїжджали слідчо-оперативна група та працівники кримінальної поліції районного управління.

Оперативники проаналізували характер вчинення крадіжок і під час комплексу слідчих розшукових заходів викрили та затримали зловмисника. Ним виявився 37-річний киянин, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за зберігання наркотиків. Під час проведення невідкладних обшуків за місцем проживання затриманого, правоохоронці вилучили у нього речові докази.

За вказаним фактом слідчі Дарницького управління поліції розслідують кримінальне провадження, розпочате за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану та за погодженням Дарницької окружної прокуратурою повідомили фігуранту про підозру. За вчинення такого кримінального правопорушення передбачене покарання на строк від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Крім того, правоохоронці направили до районного суду подання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та проводять перевірку щодо можливої його причетності до вчинення аналогічних злочинів на території Києва.