Про старт опалювального сезону у Києві йшлося на на брифінгу в «Медіацентр Україна».

«Ми бачимо по тенденціях, що десь кінець жовтня, початок листопада вже температура буде нижчою, і тоді ми будемо приймати рішення про початок опалювального сезону. Витрачати газ на повітря ми не можемо. Нам треба, щоб того запасу газу, який є, вистачило Києву і всій Україні саме тоді, коли буде на вулиці дуже холодно — це січень, лютий. Щоб у нас була можливість використовувати максимально ті запаси газу, які є. Сьогодні можемо абсолютно нормально поки що не грітися за рахунок цінних енергоресурсів, які в нас на вагу золота», — пояснив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, нині в заклади соціальної сфери столиці вже почали подавати тепло. Вже з опаленням 1200 таких закладів. Це садочки, школи, лікарні — всі ті заклади, які в першу чергу потребують тепла. Тепло подається за заявками керівників таких органів.

«Оскільки у нас досить багато будівель термомодернізованих, там де зараз достатньо комфортні умови і витрачати енергоресурси немає потреби, тепло не включають. Теплоносій подається тільки за заявками керівників таких закладів», — зазначив Пантелеєв.

Щодо можливих тривалих відключень електроенергії, за словами Петра Пантелеєва, в столиці провели підготовку до різних сценаріїв. Зокрема забезпечили резервні джерела живлення для критичної інфраструктури міста. Вдвічі збільшили кількість мобільних пересувних котелень для опалення лікарень, пологових будинків, закладів, де необхідне тепло.

Також столичні фахівці перевірили систему автономного бюветного водопостачання й нині під кожен бювет заготовлені генератори і відповідні бригади людей, які їх підключатимуть.

Крім того, понад сто котелень зможуть працювати від генераторів.

«Відповідні роботи проведені і по великих джерелах теплопостачання, по артезіанських свердловинах. Там, де можна замінити стаціонарне електропостачання резервним, ми це робимо», — сказав Петро Пантелеєв.