Правоохоронці повідомили про підозру підприємцю, який привласнив кошти державного бюджету. Зловживаючи службовим становищем, чоловік уклав договір на проведення технічного нагляду за реставрацією Маріїнського палацу, до якого залучив осіб, котрі не мали відповідних повноважень. Інформацію про це розміщено на сайті поліції Києва.

Поліцейські викрили 49-річного чоловіка, який протягом двох років здійснював незаконне заволодіння коштами з державного бюджету. Правоохоронці встановили, що зловживаючи службовим становищем, підприємець уклав договір з державною установою на проведення технічного нагляду за реставрацією Маріїнського палацу та залучив до роботи осіб, які не мали кваліфікаційних сертифікатів інженерів технічного нагляду. Таким чином зловмисник привласнив понад мільйон гривень.

Фігурант - уродженець Донецька 1972 року народження, який раніше вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння аналогічних злочинів.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, та за ч. 1 ст. 366 - службове підроблення, Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за такі дії передбачає до дванадцяти років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.