Прокуратура забезпечила реальне повернення державі нерухомого майна кардіологічного санаторію НАН України вартістю 188 млн грн. Про це повідомили в Київській обласній прокуратурі.
    
Київська обласна прокуратура забезпечила реальне виконання судового рішення щодо повернення у державну власність незаконно відчужених об’єктів нерухомості кардіологічного санаторію “Ворзель” Національної академії наук України. Майно кардіологічного санаторію “Ворзель“ є державною власністю і входить до майнового комплексу Національної академії наук України та не підлягає приватизації. До нього може бути застосовано лише дві судові процедури банкрутства - розпорядження майном та укладення мирової угоди. Попри це, у 2016 році у ході процедури банкрутства санаторію було застосовано процедуру санації, на підставі якої приватна структура набула у власність частину нерухомого майна санаторію площею понад 1000 кв. метрів вартістю 188 млн грн. Надалі товариство зареєструвало за собою право власності на це майно та передало нерухомі об’єкти у статутний фонд іншого підприємства.

Суд врахував всі доводи прокуратури та своїм рішенням повернув у власність держави незаконно відчужену частину нерухомого майна кардіологічного санаторію “Ворзель”. Наразі вказане судове рішення виконано.