Призначеним представниками РФ посадовцям незаконних органів юстиції ЛНР-ДНР повідомлено про підозру. Про це повідомили в Київській міській прокуратурі.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру першому заступнику Генерального прокурора незаконної організації ЛНР, заступнику міністра юстиції незаконної організації ДНР, директору державної служби виконання покарань міністерства юстиції незаконної організації ДНР за фактом вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, та посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110 КК України).
 
Згідно матеріалів слідства, вказані особи, перебуваючи на окупованій території Луганської та Донецької області, перейшли на бік ворога та добровільно погодились на пропозицію окупантів обійняти посади у незаконно створених органах юстиції. Підозрювані надають допомогу РФ та її воєнізованим формуванням у проведенні підривної діяльності проти України в умовах воєнного стану та публічно закликають до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні.

Всі підозрювані є колишніми працівниками правоохоронних органів. Санкція статей передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.