Поліцейські Києва затримали членів організованої злочинної групи. Про це повідомляє поліція Києва.

«Налагодив незаконний „бізнес“ 25-річний киянин. Він організував постачання з-за кордону в Україну пігулок, які містять у собі психотропну речовину, обіг якої обмежений. Собі у помічники він взяв трьох місцевих мешканців, які спілкувалася з клієнтами та забезпечували відправку замовлень. Під час обшуків у порушників вилучили „товару“ на понад 3,6 млн грн», — розповіли в поліції.

Правоохоронці встановили, що місцевий мешканець, 1999 року народження, налагодив безперебійне постачання до України дієтичних добавок для схуднення, які містять у собі психотропну речовину, обіг якої обмежений.

Для збуту «товару» він створив Інтернет-магазин та долучив до співпраці трьох чоловіків, віком від 21 до 27 років, які виконували роль консультантів, опрацьовували замовлення та відправляли пігулки клієнтам по всій Україні через поштові відправлення.

Поліцейські, спільно з працівниками СБУ провели серію обшуків, під час яких вилучили понад 30 000 пігулок, орієнтовна вартість яких за цінами «чорного» ринку — понад 3,6 мільйона гривень.

Слідчі затримали усіх фігурантів у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та оголосили їм про підозру за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України — незаконне придбання, зберігання та пересилання з метою збуту психотропної речовини у великому розмірі вчинене організованою групою.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.