Столичні правоохоронці затримали чоловіка за підпал 12 автівок військовослужбовців. Встановлено, що порушник виготовляв саморобні запалювальні пристрої та кріпив їх на автомобілі військових. Його було затримано при спробі знищити 13-тий транспортний засіб.

Про це стало відомо з повідомлення пресслужби Поліції Києва. 

Як повідомили в пресслужбі, столичні правоохоронці затримали чоловіка за підпал 12 автівок військовослужбовців.

“Порушник власноруч виготовляв саморобні запалювальні пристрої та кріпив їх на автомобілі військових. Оперативники карного розшуку столичного главку викрили чоловіка при спробі знищити 13-тий транспортний засіб”, – повідомляють в поліції. 

Як повідомив голова поліції Києва Дмитро Шумейко,наприкінці 2022 року мешканців Деснянського району потрясла серія підпалів автомобілів. Для розкриття цих злочинів залучалось багато сил поліції. Більше тисячі людей допитано як свідків, десятки людей відпрацьовувались оперативно, проаналізовано сотні Гб відео. 

“Пошуки ускладнювались тим, що підпали вчинялись у період перебоїв з електропостачанням та освітленням вулиць під час ворожих обстрілів міста. Встановлено, що усі користувачі автомобілів були військовими та особами, що мають відношення до Сил оборони”, – повідомив Шумейко.

Зазначається, що у липні поточного року зловмисник знову підпалив декілька автівок військових. Втім, злагоджена робота підрозділів поліції дала свій результат. 

Проаналізувавши велику кількість інформації та висновки експертів, до поля зору правоохоронців потрапив 35-річний місцевий мешканець, який переїхав до міста Києва з іншого регіону у 2014 році.

“Фігуранта поліцейські викрили “на гарячому” під час закладки запалювального пристрою до чергового автомобіля військового. Пристрої зловмисник виготовляв сам, які спрацьовували самостійно за визначеним часом. Свої дії затриманий пояснив негативним відношенням до військових. Перевірка його причетності до інших злочинів, у тому числі проти основ національної безпеки України, триває”, – додають в поліції.

Слідчі поліції Києва повідомили порушнику про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України – умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу. Судом йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує від 3 до 10 років позбавлення волі.