На території регіону кількість повністю зруйнованих від початку повномасштабної війни об’єктів інфраструктури вже сягає понад 5 400. Актуальним постає питання вивезення будівельного сміття, що складається переважно з уламків зруйнованих об’єктів. Більшість із них – не підлягають повторному використанню. Про це повідомили в Київській обласній державній адміністрації.

Один із шляхів вирішення питання – відвозити залишки будівельних матеріалів на наявні місця накопичення твердих побутових відходів або на тимчасові майданчики для зберігання. Органами місцевого самоврядування вже визначено близько 50 місць тимчасового розміщення залишків будівельних конструкцій та відходів різного типу. Основна кількість таких майданчиків розташована в районах із найбільшою руйнацією об’єктів інфраструктури.

Минулого тижня в Київській облдержадміністрації відбулася нарада щодо тимчасового зберігання таких відходів. В ході наради напрацювали рекомендовані вимоги щодо розміщення місць тимчасового зберігання будівельних залишків. Серед них:

майданчики, що мають тверде покриття та віддалені від водозаборів питних і мінеральних вод щонайменше на 50 метрів;
на землях несільськогосподарського призначення, непридатних для ведення сільського господарства;
на землях, не зайнятих лісами та іншими зеленими насадженнями, за межами територій водоохоронних зон, прибережних захисних смуг водних об’єктів, територій та об’єктів природно-заповідного фонду та інших територій, що мають особливу природоохоронну цінність.