Чоловік не прибув у визначений термін для проходження військової служби та виїхав за межі країни, незаконно перетнувши кордон України. Слідчі повідомили порушнику про підозру, тепер йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Співробітники Оболонського управління поліції з’ясували, що у грудні 2022 року 39-річний уродженець Луганської області пройшов військово-лікарську комісію та був визнаний придатним до військової служби. Також, стало відомо, що відстрочок від призову у нього не було. Чоловік, перебуваючи на військовому обліку отримав бойову повістку, але так і не з’явився до збірного пункту.

Працівниками поліції встановлено, що дана особа ухилилась від призову та незаконно перетнула кордон України.

За цим фактом слідчим відділом Оболонського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ст. 336 Кримінального кодексу України – ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період. За процесуального керівництва Оболонської окружної прокуратури м. Києва йому повідомлено про підозру. Санкція статті передбачає від трьох до п’яти років позбавлення волі.