У Бучанському районі Київщини в справі привласнення коштів під час відбудови пошкодженої в результаті воєнних дій будівлі судитимуть підрядника та інженера з технагляду. Прокурори встановили, що в Ірпені під час ремонту адмінбудівлі комунального підприємства виконавцем було завищено обсяги проведених робіт, а інженер засвідчив ці документи. Суму збитків встановлено у понад 136 тис.гривень.Про це йдеться в повідомленні пресслужби Київської обласної прокуратури.

“Розслідуванням встановлено, що в Ірпені під час ремонту адміністративної будівлі комунального підприємства, підрядник завищив обсяги фактично виконаних будівельних робіт у звітній документації. Це приміщення було пошкоджено внаслідок воєнних дій”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що інженер з технічного нагляду засвідчила ці документи. На їх підставі на рахунок підрядної організації надлишково перераховано понад 136 тис. гривень бюджетних коштів.

За процесуального керівництва Бучанської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно директора товариства за фактами привласнення чужого майна і службового підроблення та відносно інженера з технічного нагляду за обвинуваченням у службовій недбалості (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 та ч. 1 ст. 367 КК України).

Наразі в рамках кримінального провадження усі збитки відшкодовано в повному обсязі.