У Києві відновлять надання послуги соціального таксі для перевезення дітей та осіб з інвалідністю до лікарень, центрів реабілітації та навчальних закладів. Про це повідомила заступник голови КМДА Марина Хонда.

За її словами, відновлення цієї послуги відбуватиметься поступово. Поки понад тиждень, такою послугою вже скористалися 63 дитини та особи з інвалідністю.

"Київський міський центр реабілітації продовжить вивчати потребу, адже з початком повномасштабного російського вторгнення велика кількість одержувачів залишила Київ. Але за умови збільшення кількості людей, які потребують такої послуги, буде збільшено і кількість транспортних засобів", – зазначила Марина Хонда.

Чиновниця додала, що людям, які подавали відповідний пакет документів до органів соціального захисту та щодо яких було винесено позитивний висновок, повторно подавати документи не потрібно.

Соціальне таксі – спеціально обладнаний транспорт, призначений для людей з інвалідністю, яке надає транспортні соціальні послуги з перевезення людей з інвалідністю І групи та/або самотніх непрацездатних громадян, які самостійно не пересуваються або пересуваються за допомогою милиць, палиць, візків та інших технічних засобів реабілітації до соціально значимих об'єктів.