У Яготині Бориспільського району на інспекторів риб-патруля напала група невідомих. Про це повідомив Київський рибоохоронний патруль на своїй сторінці у Facebook.

Так, 17 вересня під час рейду патрульні виявили грубе порушення правил рибальства. На озері Супий чоловік за допомогою двох ятерів незаконно виловив 997 штук сріблястого карася, чим завдав збитків на суму 1,5 млн грн.

На місце інспектори викликали слідчо-оперативну групу для відкриття кримінального провадження за ст. 249 КК (незаконне зайняття рибним промислом).

При складанні протоколу на допомогу браконьєру прибув невідомий, який почав пропонувати інспекторам хабар і просив не прибирати з водоймища інші заборонені знаряддя лову.

Коли ж інспектори витягли сіті та повернулися на берег, на них напала група невідомих. Рибпатрульних побили, викрали особисті речі, сітки та рибу, виловлену браконьєром. Крім того, невідомі загрожували інспекторам, які, за словами нападників, нібито приїхали не на те місце.

За фактом нападу на правоохоронців Київський рибоохоронний патруль готує звернення до відповідних інстанцій з відкриття кримінального провадження.

Як повідомив начальник Київського рибоохоронного патруля Денис Нестеров, буде вжито і вжито всіх заходів щодо притягнення винних до відповідальності.