Мер Києва Віталій Кличко разом з мерами 8 європейських міст - членів Eurocities, відкрив на площі біля станції метро “Арсенальна” новий арт-об’єкт.  Це - великі металеві краплі, що символізують єдність Києва та Харкова. Арт-об’єкт планували встановити у Харкові, але через постійні обстріли міста російським агресором, наразі це неможливо реалізувати. Про подію повідомив Офіційний портал Києва.

“Сьогодні ми презентуємо киянам та гостям столиці новий арт-об’єкт у формі крапель, що символізує єдність Києва та Харкова. Проект “Єднання“ втілений харківською майстернею METALSTYLE. Символічні металево-дзеркальні краплини були створені, як я вже говорив,  для розміщення на центральній площі Харкова, до дня міста. Але, через постійні обстріли Харкова російськими варварами, встановити там арт-об’єкт зараз неможливо. І автори запропонували прикрасити гігантськими краплинами громадський простір Києва”, - розповів Віталій Кличко.

За задумом авторів, краплини тяжіють як до землі, так і одна до одної, символізуючи єдність двох міст - столиці України Києва та Харкова.

Мери 8 європейських міст від імені політичної платформи Eurocities висловили підтримку Україні та Києву та запевнили, що і надалі готові допомагати українцям.

З мерами трьох міст - Осло, Ліона та Марселя мер Києва підписав угоди про побратимство цих міст зі столицею України.

Також Київ відвідали мери Флоренції (президент Eurocities), Афін, Гельсінкі, Риги та Тирани.