У Київській області в першому півріччі 2023 року 172 роботодавця скористалися програмою компенсації витрат за працевлаштування 409 внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Загалом від початку року послугами обласної служби зайнятості з метою працевлаштування скористалися 2 326 вимушених переселенців.

Про це йдеться в повідомленні Київського обласного центру зайнятості.

“Фінансову підтримку отримали роботодавці, які працюють в галузях переробної промисловості (виробництво), заклади оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів, організації харчування, а також установи, що ведуть діяльність у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування, охорони здоров’я, сільського господарства, будівництва тощо”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на рахунки підприємств, де працюють вимушено переміщені особи для виплати компенсації витрат з оплати праці вже надійшло 4,7 млн гриіень.

У центрі зайнятості зауважили, що для отримання компенсації в розмірі 6700 гривень за кожного працевлаштованого переселенця роботодавцям необхідно подати заяву через застосунок “Дія” або звернутися підрозділу служби зайнятості. 

“Тривалість надання такої допомоги не може перевищувати двох місяців з дня працевлаштування особи”, – попередили у центрі.