Більше 50 членів родин учасників та родин загиблих учасників російсько-української війни відправилися на оздоровлення до Грузії. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

“У наших сучасних умовах дуже складно організувати оздоровлення для дітей. Адже, крім самого оздоровлення, місце відпочинку повинно бути безпечним, бо загроза ракетних ударів з боку Росії залишається в усій країні. На жаль, на 100% безпечних місць у нас зараз немає. Я дуже дякую посольству Грузії, яке відгукнулося на наше прохання посприяти в організації оздоровлення дітей із числа родин учасників та загиблих учасників війни з Росією. Весь процес був організований досить швидко та за сприяння уряду Грузії. І приємно констатувати, що діти не тільки отримають оздоровлення, а й перебуватимуть у безпечному місці”, – зазначила Марина Хонда.

Заступниця голови КМДА також додала, що на сьогодні тих обсягів оздоровлення, яке доступне в Києві, недостатньо. Оздоровлення ускладнено логістичними проблемами. Але міська влада продовжує переговори з іншими міжнародними партнерами про можливість прийому дітей.

Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії Георгій Закарашвілі розповів, що грузинська сторона з перших днів російського вторгнення допомагає Україні гуманітарно та надає підтримку українським біженцям.

В Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що перша група дітей вже повернулася з оздоровлення та відпочинку на Івано-Франківщині. 100 дітей, що потрапили до першої зміни – це жителі Бучанського та Вишгородського районів, що найбільше постраждали від російської агресії. Серед них, у першу чергу, діти з багатодітних родин, які проживали на окупованих територіях Макарівського та Іванківського району, які залишилися без батьківського піклування, діти з родин захисників України та внутрішньо переміщених осіб.

Наступна зміна, що складається із 100 дітей Броварського району, вже вирушила на відпочинок до Івано-Франківщини. Упродовж двох тижнів на них чекає насичена розважальна програма та психологічна реабілітація від персоналу міжнародно-дитячого центру “Артек Лісовий” і професійних психологів.