Вночі 20 травня РФ здійснила одинадцяту повітряну атаку на Київ: разу запустив безпілотники Shahed. Сили протиповітряної оборони збили усі дрони, повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко. 

Попко додав, що таким чином окупанти намагаються нанести ураження по ключових обʼєктах в Києві і одночасно виснажити ресурси нашої ППО.

“У такий спосіб рашисти прагнуть тримати в глибокому психологічному напруженні цивільне населення. Тому вони практично щодобово атакують Київ з повітря. Зокрема, за у травні кияни не чули сирени повітряної тривоги лише 4 дні”, - пояснив начальник Київської міської військової адміністрації.

Серез падіння уламків постраждали житлові об’єкти і транспорт.

“Пожежа на даху 9-ти поверхового будинку в одному з ЖК У Дніпровському районі. Всі служби працюють на місці”, - під час повітряної атаки повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

Минулося без жертв.

Згодом Сергій Попко розповів, що в Дарницькому районі пошкоджені будівлі СТО й припарковані авто; в Печерському є пошкодження вікон житлового будинку; в Соломʼянському - дорожнє покриття і автотранспорт.

Вночі 19 травня армія РФ також атакувала Київ безпілотниками Shahed. Усі виявлені повітряні цілі, які рухалися в напрямку столиці, були знищені силами протиповітряної оборони.