Німецька компанія Quantum Systems передасть Києву 100 тактичних дронів нового покоління, які столиця спрямує на фронт українським захисникам. Про це Віталій Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Німецька компанія Quantum Systems передасть Києву 100 тактичних дронів нового покоління, які вже тестували в Україні. А столиця спрямує техніку нашим захисникам на фронт. Про це ми домовилися з інвестором та керівництвом компанії сьогодні на щорічному саміті Інституту Стерна Стюарта, що відбувається в Німеччині», – наголосив Віталій Кличко.

Мер столиці зазначив, що Київ продовжує допомагати українським воїнам. І виділяючи кошти з бюджету міста (минулого року майже 1 мільярд гривень, цього року – 5 мільярдів), і залучаючи допомогу від партнерів.

«Ми передаємо бійцям на фронт автомобілі, швидкі, спорядження, дрони, аптечки. І я продовжую домовлятися з партнерами та друзями України й Києва, щоб залучати більше такої допомоги», – зазначив Віталій Кличко.

Інститут Стерна Стюарта є партнером Мюнхенської безпекової конференції та одним з найвпливовіших аналітичних центрів і має великий вплив на формування політичної думки в Німеччині.

Віталій Кличко бере участь у саміті Інституту в числі основних доповідачів. Відбудеться дискусія з колишнім радником з Національної безпеки та послом США в ООН Джоном Болтоном. Також Віталій Кличко виступить із промовою на тему «План Маршалла ІІ – Як швидко почати відбудову України».