В одному із сіл Новодимерської громади Київської області для дітей, школу яких зруйнували російські окупанти, облаштують освітній простір. Про це повідомила міністр освіти і науки України Ганна Новосад.

За її словами, село три тижні перебувало в окупації. Російські війська базувалися у школі, а боєприпаси складували до дитсадка. Під час відступу, тікаючи від ЗСУ, школу спалили, а сад підірвали.

"Знищені школа та садок були єдиними освітніми закладами цього села. Усі 500 дітей залишилися без доступу до освіти. Єдиний уцілілий автобус возить малюків 22 км щодня до найближчої школи; старші – навчаються лише онлайн", – розповіла Ганна Новосад.

До вирішення проблеми вирішили підійти креативно та облаштувати освітній простір у місцевому будинку культури.

"Вже майже завершено облаштування двох великих освітніх просторів для старших та початкових класів. Наступного тижня чекаємо на гаджети, закуповуємо дидактику та навчальні матеріали", - повідомила Ганна Новосад.

Міністр додала, що діти зможуть приходити сюди щодня - навчатися самостійно чи з друзями, мати доступ до облаштованого дистанційного навчання. Крім того, для них організують додаткові онлайн та офлайн тьюторингові заняття зі шкільних предметів, соціально-емоційної підтримки, профорієнтації.

Також планується облаштувати у приміщенні актового залу будинку культури кілька класів для початкової школи. Проект підтримується за рахунок Save the Children та SURGe.