Правоохоронці повідомили про підозру співробітнику спецслужб рф, який відправив агентку для здійснення терористичного акту у Києві в 2014 році. Тоді біля метро “Арсенальна” виявили сумку з трьома кілограмами тротилу, жінку, яка її залишила, затримали.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Офісу генерального прокурора.

“За даними слідства, підозрюваний ‒ майор рф, співробітник однієї зі спецслужб з позивним “Мексиканець”. У 2014 році агент прибув до тимчасово окупованого Луганська для формування диверсійно-розвідувальних груп, які вестимуть підривну діяльність на території України”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відповідно до вказівок “керівників” з рф, він завербував мешканку Луганська, яка мала вчинити підрив у центрі Києва. 

Наприкінці 2014 року співробітники СБУ затримали її біля станції метро “Арсенальна”, де жінка залишила сумку з трьома кілограмами тротилу та електродетонатором.

Встановлено, що агент перебуває на тимчасово окупованих територіях Луганщини та Донеччини, де продовжує вести розвідувально-підривну діяльність проти України.

Його оголошено у розшук та повідомлено про підозру. Агенту  інкриміновано незакінчений замах на вчинення терористичного акту за попередньою змовою групою осіб, зберігання та передачу саморобного вибухового пристрою без передбаченого законом дозволу (ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 258 та ч. 1 ст. 263 КК України).