Столичні правоохоронці перекрили канал збуту зброї та вибухівки на території Києва й вилучили «товару» майже на 1,7 млн грн. Про це повідомили в поліції Києва.

Встановлено, що «бізнес» з нелегального продажу автоматичної зброї, вибухівки та набоїв різного калібру налагодили троє мешканців Київської області віком від 36-ти до 41-го року. Один з фігурантів через знайомих підшукував «клієнтів» з різних регіонів країни, які хотіли придбати зброю та боєприпаси. Надалі покупець приїздив до Києва, де «ділки» за готівку під час особистих зустрічей продавали йому обраний «товар».

Задля конспірації ділки ховали арсенал на території домоволодінь та гаражів своїх родичів і знайомих у Київській області, а продавали його у столиці.

Під час обшуків у фігурантів вилучено понад 16 тис. патронів різного калібру, 132 гранатометні постріли, 69 гранат, 2 протитанкові міни, 4 реактивні протитанкові гранати, 2 автомати, 1 кулемет та 5 кг артилерійського пороху. За цінами «чорного ринку» вартість вилученого – майже 1,7 млн гривень.

Одному зі зловмисників слідчі вже повідомили про підозру за ч. 1 ст. 263 КК України - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим фігурантам. За вчинене їм загрожує до 7 років позбавлення волі.

Поліцейські продовжують проводити заходи щодо встановлення походження зброї та боєприпасів, а також можливих спільників затриманих.