У Києві хочуть присвоїти назви двом безіменним паркам – у Подільському та у Святошинському районах. Про це повідомили в Київраді.

Парку біля кінотеатру Т.Г. Шевченка в Подільському районі планують присвоїти назву «Гірка Крістера», а парку на вулиці Михайла Котельникова, 26-32 у Святошинському районі – військовослужбовця Михайла Реуцького. Відповідні проєкти рішень були підтримані 12 вересня на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань місцевого самоврядування та міжнародних зв'язків.

Як зазначила депутатка Київської міської ради, голова постійної комісії з питань місцевого самоврядування та міжнародних зв'язків Юлія Ярмоленко, майбутня назва парку «Гірка Крістера» в Подільському районі має на меті вшанування родини Крістерів - видатних садоводів та підприємців.

Другий парк, розташований у Святошинському районі, запропоновано назвати на честь добровольця та учасника російсько-української війни Михайла Реуцького. Ще у 2014 році він добровольцем пішов служити в батальйон «Київська Русь». У 2018 році набув інвалідність через важке поранення в ногу, однак після повномасштабного вторгнення росії до України добровільно вступив до лав Збройних Сил України. Брав участь у звільненні Харківщини, потім боровся з окупантами на Донеччині. Загинув 18 лютого 2023 року в боях за місто Бахмут.