В селищі Макарів відкрито восьме модульне містечко. Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад і територій.

Містечко відкрито 15 липня.

“Відкриваємо восьме модульне містечко - у Макарові. Проінспектував готовність. Іще над 15 модульними містечками ведемо роботи в деокупованих областях. Модульне житло тимчасове, турбота - не тимчасова”, - наголосив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

Олексій Чернишов зазначив, що Уряд зараз напрацьовує середньострокові та довгострокові варіанти вирішення житлових потреб та відновлення пошкодженого житлового фонду на деокупованих територіях.

У кожному містечку - 88 житлових модулів, розрахованих на 352 людини. У містечку є туалетні і душові  кімнати (окремо чоловічі та жіночі), їдальні та дитячі/навчальні. Утримання містечка бере на себе місцева влада.

Також більш як 1600 квартир побудують для киян, які перебувають на квартобліку. Депутати Київради затвердили міську цільову програму забезпечення житлом. 

Програма передбачає фінансування будівництва 1628 квартир за рахунок державного та місцевого бюджетів, а також залучених коштів. Їх мають отримати мешканці столиці, які перебувають на квартирному обліку. Згідно з програмою, містян мають забезпечити доступним, тимчасовим житлом. Підтримку можуть отримати громадяни, які потребують поліпшення житлових умов, зокрема діти сироти, діти, які позбавлені батьківського піклування, та молодь. Забезпечення житлом може відбуватися із залученням іпотечних житлових кредитів. Також програма передбачає надання житла в оренду з викупом.

Станом на 2018 рік у квартирній черзі в столиці стояло 70 тисяч людей.