Завдяки небайдужості сусідів, ювенальні поліцейські спільно з рятувальниками та військовими дісталися до хлопчика й передали його родичам. Про це повідомили в поліції Києва.

17 липня ввечері до столичної поліції на спецлінію 102 надійшло повідомлення від місцевих мешканців про те, що в будинку на Русанівському бульварі у їхніх сусідів на балконі знаходиться дитина, яка протягом тривалого часу плаче й ніхто з дорослих її не заспокоює. 

Правоохоронці поспілкувалися з хлопчиком Славком, який стояв на балконі другого поверху та зрозуміли, що він боїться йти до квартири, аби пошукати ключі чи телефонний записник. Також малому було холодно й він не міг чітко пояснити, де його батьки та чи є хтось іще у квартирі. Тож поліцейські викликали рятувальників “Київської служби порятунку” для відкриття дверей.

Зрештою, правоохоронці потрапили до оселі, знайшли контакти родичів дитини та передали їм малолітнього. На щастя, дитина не постраждала й медичної допомоги не потребувала. З мамою хлопчика зв’язку не було й поліцейські продовжили встановлювати її місце перебування. Сусіди ж пояснили, що із сім’єю вони майже не спілкувалися, а родичі запевнили, що раніше такого не траплялося.

18 липня ювенальним поліцейським вдалося зв’язатися з мамою Славка. Наразі з жінкою спілкуються правоохоронці. 

Поліцейські нагадують, що за невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.