Слідчі виявили директора підприємства, який підозрюється у привласненні понад пів мільйона гривень державних коштів. Про це 18 липня повідомили в поліції Києва.

Слідчі Головного управління Національної поліції у Києві задокументували протиправну діяльність 63-річного киянина, який займаючи посаду директора державного підприємства незаконно привласнив 665 000 гривень з бюджету. Правоохоронці відкрили два кримінальних провадження.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що колишній посадовець протягом кількох років, зловживаючи службовим становищем привласнював кошти, чим спричинив матеріальних збитків державному підприємству. Факт злочину підтвердила низка проведених експертиз та слідчі дії.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України - зловживання владою або службовим становищем. Максимальне покарання передбачає до шести років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.