Затримано чотирьох службових осіб Держпродспоживслужби та одні підприємицю, які систематично отримували хабарі за реєстрацію сільгосптехніки. Про це повідомили у Київській облпрокуратурі.

"Начальник і заступник одного з відділів вказаного відомства (Держпродспоживслужби - ред.) надавали двом підлеглим спеціалістам усні вказівки створювати штучні перешкоди фізичним та юридичним особам під час реєстрації сільськогосподарської техніки. З метою конспірації протиправної діяльності, яка полягала в систематичному отриманні неправомірної вигоди, вони залучили приватного підприємця", - сказано в повідомлені.

Залучена до шахрайської схеми підприємиця вимагала хабар задля безперешкодного проведення реєстрації транспорту та видачу відповідних документів. За "послугу" оформлення однієї одиниці транспорту вимагали 8 тис. гривень.

"Вказаних осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України після отримання чергової суми неправомірної вигоди. За клопотанням сторони обвинувачення працівникам служби обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави", - додали у прокуратурі.

Наразі вирішується питання відсторонення працівників Держпродспоживслужби від займаних посад, а також про арешт майна всіх підозрюваних.