У Києві найближчим часом розпочнеться технічне тестування електронного квитка на окремих маршрутах приватних перевізників. Про це пише "Вечірній Київ".

Зазначається, що комунальне підприємство "ГІОЦ" спільно з приватними перевізниками розробляє механізм підключення маршруток до єдиної автоматизованої системи оплати проїзду.

"Це тривалий процес, адже він потребує тісної та постійної взаємодії міста з майже двома десятками приватних компаній, які займаються пасажирськими перевезеннями автобусами в режимі маршрутного таксі", - зазначили в КП "ГІОЦ".

Для цього потрібно обладнати кожну маршрутку валідаторами та під’єднати всі маршрути приватних перевізників до автоматизованої системи оплати проїзду. Також треба врахувати різні тарифи на маршрутах й забезпечити можливість пільгового проїзду для різних категорій пасажирів.

Найближчим часом КП "ГІОЦ" планує розпочати технічне тестування електронного квитка на окремих маршрутах приватних перевізників. Йдеться лише про технічну складову інтеграції маршрутних таксі до загальної системи.

Крім того, приватні перевізники повинні укласти договори з Дептрансом КМДА і лише після цього можливо введення е-квитка, додали в КП "ГІОЦ".