10-річний хлопчик став жертвою так званих груп смерті, які мають назву "Синій кит". Про це повідомило видання kyiv.media з посиланням на матір постраждалого.

За словами матері, невідомі через соціальну мережу давали завдання сину, які він повинен був виконувати. Усе завершилося тим, що дитину підштовхнули до суїциду – він мав стрибнути з 6-го поверху, що хлопчик і зробив. На щастя, дитина вижила, проте нині знаходиться у реанімації.

Жінка наголошує, що у неї завжди були близькі стосунки із сином. Підкреслює, що постійно стежила за спілкуванням дитини у соціальних мережах, однак після трагічного випадку кіберполіція знайшла у Микити ще один, прихований обліковий запис. Жінка про це не здогадувалася. Вона додала, що кіберполіція знайшла у секретних переписках погрози її сину, якщо він не виконає завдання. 

За словами матері, зараз хлопець бореться за життя – його стан лікарі оцінюють як тяжкий, але стабільний. Внаслідок падіння з 6-го поверху у дитини діагностували політравму, закриту черепно-мозкову травму, струс мозку, переломи тіл хребців та грудини, забій легень. На додачу у дитини виявили коронавірус.

Також у Києві ще одна дівчинка-підліток намагалася вчинити самогубство через участь в інтернет-грі. 15-річна дівчина прийняла велику кількість снодійних пігулок. Постраждала - у лікарні.