У Солом’янському районі зеленій зоні планують присвоїти назву Сквер спортсменів-захисників України. Сквер розташований в межах вулиць Сергія Берегового, Очаківської та Керченської.

Такий проєкт рішення підтримали на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій.

Ініціаторами присвоєння саме цієї назви скверу виступили депутати Київської міської ради Георгій Зантарая та Олена Говорова.

За словами Георгія Зантараї, за результатами громадського обговорення та на основі голосування у додатку «Київ Цифровий» було отримано позитивний результат – більшість учасників опитування підтримали присвоєння саме цієї назви скверу.

«Я вважаю нашим обов'язком увіковічити та вшанувати пам’ять спортсменів, які загинули, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України. Спортсмени, які до повномасштабного вторгнення представляли Україну на міжнародних змаганнях, а після 24 лютого 2022 року зі зброєю в руках пішли захищати наші території від ворога, стали символом єдності та відваги нації. Ми повинні гідно вшанувати пам’ять атлетів, які пожертвували своїм життям за свою країну», – наголосив Георгій Зантарая.