Суд оголосив вирок громадянину за ножове поранення знайомого. Під час застілля зловмисник кілька разів ударив кухонним ножем у груди та руку гостя. Про це 16 вересня повідомили у поліції Києва.

Злочин було скоєно у квітні 2022 року на вулиці Оноре де Бальзака у Деснянському районі столиці. Тоді до поліції Києва надійшло повідомлення від лікарів про те, що з квартири багатоповерхівки госпіталізовано чоловіка з ножовим пораненням грудної клітки. За результатами проведення першочергових слідчих дій правоохоронці встановили, що правопорушник запросив у гості сусіда разом із дружиною. Під час розпивання спиртних напоїв між чоловіками сталася сварка, під час якої господар будинку кілька разів ударив кухонним ножем опонента у груди та руку. Згідно з довідкою лікарів, 42-річний потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження. Слідчі затримали 40-річного киянина. Правоохоронці зібрали необхідну доказову базу та направили матеріали кримінального провадження за обвинувальним актом до суду.

Вироком Деснянського районного суду у Києві за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України (Тяжкі тілесні ушкодження), чоловікові призначено покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з випробувальним строком один рік та шість місяців.

Поножовщини під час розпивання алкогольних напоїв – один із найпоширеніших видів злочинів у Києві та Київській області. Нерідко п'яні розбирання завершуються вбивством. Раніше столичні оперативники затримали киянина за вбивство знайомого. До поліції Києва на спецлінію 102 надійшло повідомлення від місцевої мешканки про те, що в одній із квартир на бульварі Ромена Роллана вбили людину. На підлозі у квартирі поліцейські виявили мертвим 52-річного чоловіка, смерть якого за попереднім висновком судово-медичного експерта настала внаслідок ножових поранень. Встановлено, що напередодні чоловіки розпивали алкогольні напої у квартирі зловмисника. Гостя обурило, що його ненадовго залишили в кімнаті одного, і він прийшов на кухню і почав ображати господаря. Той схопив ножа і близько 15 разів ударив їм знайомого в груди, голову, живіт та інші ділянки тіла. Після цього зловмисник втік до дружини, яка просила допомогти приховати сліди.

Також Солом'янський районний суд ухвалив вирок чоловікові, який через ревнощі до громадянської дружини вбив знайомого. Злочин було скоєно взимку 2021 року. У Солом'янське управління поліції надійшло повідомлення від лікарів про те, що у квартирі на бульварі Вацлава Гавела вони виявили тіло чоловіка з ножовим пораненням грудей. Співробітники поліції з'ясували, що під час застілля зловмисник приревнував свою громадянську дружину до знайомого, через що виникла суперечка. Конфлікт не вдалося вирішити словами, тоді правопорушник вдарив опонента кухонним ножем у груди. Від пораненого 47-річний потерпілий помер на місці. Зловмисника було засуджено до 10-ти років позбавлення волі.